Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krewetki w awokado"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1786
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 708
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1786
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 708
Składniki
Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ, pokrój w kostkę. Wydrążone awokado skrop sokiem z cytryny.
Do miąższu awokado dodaj opłukaną rukolę, fileciki przygotowane z grejpfruta i ugotowane krewetki. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
Sałatką napełnij wydrążone awokado, skrop oliwą i sokiem z grejpfruta.
Podawaj schłodzone, po dwie połówki na porcję.
Czas przygotowania: 30 minut 370 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień