Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety pęczakowe"
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21481
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21481
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Składniki
<strong> Przepis przysłała Katarzyna Muras ze Skierniewic
Pęczak opłucz, wsyp do osolonego wrzątku, ugotuj. Odcedź.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Seler naciowy oczyść, pokrój na małe kawałki. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Marchewki oczyść, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Pęczak i warzywa dokładnie wymieszaj z jajkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nałóż porcje masy, formując małe, płaskie kotleciki. Piecz ok. 15 minut w temp. 200°C.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie