Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kosteczki czekoladowe z marmoladą"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij, dosypując cukier. Pianę z białek połącz z żółtkami. Mąkę przesiej z proszkiem i kakao. Wsyp do masy jajecznej. Dolej mleko. Wymieszaj ciasto łyżką. Dużą blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Piecz je 15 minut w temp. 175 st. Upieczony biszkopt wyłóż na ściereczkę. Wystudź.
Ciasto potnij na 4 równe kwadraty. Każdy skrop łyżką rumu. Marmoladę lekko podgrzej. Posmaruj nią placki. Ułóż jeden na drugim. Marcepan zagnieć z łyżką cukru pudru. Rozwałkuj. Marcepanowy placek ułóż na cieście. Pokrój je na kwadraciki. Pozostały cukier puder utrzyj z odrobiną wrzątku. Lukier ufarbuj na różowo. Oblej nim ciasteczka. Czekoladę stop. Przełóż do szprycy z małym otworkiem. Wyciśnij cienkie paseczki na ciasteczka. Odstaw do zastygnięcia na ok. 2 godziny.
godzina. Zastyganie lukru i czekolady ok. 2 godzin. 1 sztuka ok. 100 kcal.Źródło: Tina