Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe co nie co, w sam raz na każdą okazję :)
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5225
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 229
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5225
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 229
Składniki
Każdą z galaretek osobno rozrób w 1,5 szklanki gorącej wody. Mieszaj, aż grudki cukru i żelatyny całkowicie się rozpuszczą.
Następnie każdą z galaret wlej do osobnego płaskiego naczynia i pozostaw w lodówce do czasu, aż zastygnie.
Śmietankę ubij na sztywno z dodatkiem cukru waniliowego.
Owoce umyj, obierz ze skórki, pokrój na cząstki. Czekoladę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Stężałe galaretki pokrój w drobną kosteczkę.
Do pucharków deserowych włóż po porcji mieszanki trzech smaków galaretek.
Na każdą wyciśnij duży kleks bitej śmietany. Udekoruj przygotowanymi owocami. Śmietanę posyp odrobiną wiórków czekoladowych, a cały deser przybierz gałązką melisy lub mięty.