Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kołduny z filetami śledziowymi i pieczarkami"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5218
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4990
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 53
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 224
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5218
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4990
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 53
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 224
Składniki
Ciasto: zagnieć ze szczyptą soli na gładkie ciasto. Rozwałkuj, małą szklanką wytnij krążki. Farsz: śledzie zalej wodą, mocz 3 godziny.
Pieczarki obierz, pokrój w małą kostkę, podsmaż na odrobinie oleju. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Śledzie osusz, posiekaj, Wymieszaj z pieczarkami i cebulą, dodaj jajko, przypraw do smaku, wyrób.
Na cieście ułóż po łyżeczce farszu, zlep, formując kołduny. Ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju (ok. minutę od momentu wypłynięcia). Kołduny wyjmij łyżką cedzakową.
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie