Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tapioka to produkt skrobiowy otrzymywany z manioku (roslina uprawna pochodzaca z Brazylii). Jest lekkostrawna, hipoalergiczna i pozbawiona smaku. Dodatkowo nie zawiera cholesterolu i glutenu. Poniewaz po raz pierwszy przygotowywalam i jadlam tapioke, postawilam na sprawdzona kombinacje kokosa i czekolady :) Przepis (z moimi niewielkimi zmianami) pochodzi ze strony coolinarika.com
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5937
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5937
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Do 2 miseczek wsypac po 50g tapioki, zalac 250 ml mleka i odstawic na okolo 60 minut.
Do 2 garnkow przelozyc napeczniale perelki tapioki, dolac pozostale mleko, dodac cukier. Gotowac na wolnym ogniu ok 15 minut, ciagle mieszajac. Do jednej masy dodac polamana czekolade, do drugiej kokos, wymieszac i gotowac jeszcze 5 minut.
Masy nakladac naprzemiennie do salaterek, udekorowac wiorkami czekolady i mielonymi herbatnikami. Zostawic do wystygniecia.