Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowe curry z warzyw"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 267
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 69
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 73
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 267
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 69
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 73
Składniki
Śmietanę z wiórkami (wcześniej podgrzaną i odstawioną na noc), przelej przez gęste sitko, mocno odciśnij wiórki.
Cebulę obierz, posiekaj. Marchewki obierz. Umyj i osusz je razem z kalafiorem, brokułami oraz cukinią. Kalafior i brokuły podziel na niewielkie różyczki. Marchewki oraz cukinię potnij na małe kawałki. Chili rozetnij, usuń pestki, strączek drobno posiekaj.
W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż chili oraz pozostałe warzywa. Oprósz je curry w proszku. Smaż jeszcze przez chwilę.
Następnie zalej wszystko kokosową śmietaną. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień. Duś, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Pod koniec duszenia danie przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
<strong>Jedna porcja zawiera 350 kcal.</strong>Źródło: Tina