Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowe chrupaczki"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 96
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1796
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 709
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 96
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1796
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 709
Składniki
Ciasto: zmiksuj mleko kokosowe. Wymieszaj je z wodą, drożdżami, cukrem i szczyptą soli. Odstaw na 10 minut. Dodaj przesianą przez gęste sitko mąkę (ciasto będzie bardziej puszyste) i wiórki kokosowe.
Ciasto wymieszaj na jednolitą, gęstą masę. Oprósz mąką, przykryj suchą ściereczką. Odstaw w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny, by ciasto ładnie wyrosło.
Rozgrzej w rondlu olej. Za pomocą łyżeczki nakładaj niewielkie porcje ciasta, na raz tylko po kilka kulek. Obracając, smaż na złoto ze wszystkich stron. Kładź na papierowy ręcznik, by odsączyć ciastka z nadmiaru tłuszczu.
Na płaskim talerzu rozsyp cukier puder i obtocz jeszcze ciepłe chrupaki.
Temperatura oleju
Aby sprawdzić, czy olej do smażenia jest odpowiednio gorący, wrzuć mały kawałek ciasta. Powinien od razu wypłynąć i zezłocić się w minutę.Źródło: Naj