Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki jak z najlepszej cukierni, czyli z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie, możesz samodzielnie przygotować w domu. Wystarczy, że będziesz postępować zgodnie ze wskazówkami zamieszczonymi w przepisie.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
W garnku rozpuść masło, gdy będzie płynne wsyp połowę cukru i energicznie mieszaj, gdy przestanie chrzęścić, zdejmij garnek z ognia i dodaj połowę wiórków kokosowych. Całość dokładnie wymieszaj.
Białka ubij na sztywną pianę, pod sam koniec dodaj pozostały cukier i resztę wiórków kokosowych.
Bardzo delikatnie, najlepiej za pomocą szpatułki sylikonowej, wymieszaj ze sobą obydwie masy. Następnie używając łyżki, wykładaj porcje na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia.
Kokosanki piecz w 180 stopniach przez około 15 minut, do zarumienienia.