Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kasza jęczmienna w sałatce"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 128
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2025
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 721
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 128
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2025
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 721
Składniki
Z czym podawać?
Gryczana: najlepiej smakuje z bitkami polana sosem oraz ze zrazami. Można zrobić również placki i zapiekanki albo podawać w pierogach (patrz przepis).
Jęczmienna: nieodzowny składnik krupniku (patrz przepis). Dobrze smakuje też na słodko lub w zapiekankach warzywnych.
Jaglana: dodatek do dań głównych, świetna do faszerowania (patrz przepis), a także na słodko.
Pokrój dynię i rozłóż na blasze. Posmaruj oliwą (2 łyżki), posól i przyrumień w piekarniku (180 st. C).
Kaszę ugotuj al dente w posolonej wodzie. Odcedź. Brokuły sparz posolonym wrzątkiem. Odcedź.
Wymieszaj 3 łyżki oliwy z oliwek z octem balsamicznym, musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw.
Kaszę polej sosem i wymieszaj. Dodaj cebulę pokrojoną w paseczki, pomidory, brokuły, dynię, posiekane listki bazylii, pestki dyni i oliwki. Wymieszaj i dopraw.
Czas przygotowania: 45 minut 380 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień