Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kasza jaglana ze śliwkami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1714
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1714
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Składniki
Kaszę jaglaną zalej w rond lu mlekiem i szklanką wody. Dodaj masło, szczyptę soli, posyp cynamonem. Wymieszaj, ugotuj do miękkości na małym ogniu. Ostudź.
Śliwki pokrój. Białka ubij na sztywno. Do kaszy dodaj żółtka, śliwki i cukier, wymieszaj. Dodaj pianę, delikatnie wymieszaj. Żaroodporną formę wyłóż papierem do pieczenia, napełnij kaszą, wierzch wyrównaj. Piecz ok. 20 min w 200°C. Ostudź, posyp cukrem pudrem i cynamonem.
Pięknie pachnie cynamonem i suszonymi śliwkami. Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z RzeszowaŹródło: Chwila dla Ciebie