Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karp z serem w marynacie jogurtowej"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1660
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1660
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Składniki
Karpia spraw, umyj, pokrój w dzwonka. Włóż do miski, zalej jogurtem naturalnym, wymieszaj. Wstaw na 2 godziny do lodówki.
Z każdego dzwonka wykrój grube kości kręgosłupa, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, białym pieprzem i słodką papryką.
W miejsca kręgosłupa włóż zrolowane plasterki sera żółtego, odpowiednio przytnij, by nie wystawały. Końce ryby zepnij wykałaczką.
Jajko roztrzep. Ryby panieruj w mące i jajku. Ułóż na rozgrzanym oleju, usmaż z obydwu stron. Osącz z tłuszczu.
Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie