Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 917
Polecam.
Odsłon: 100
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 917
Polecam.
Odsłon: 100
Składniki
Śliwki umyj, przekrój na połówki i usuń pestki. Na patelni rozpuść masło i miód, dodaj śliwki następnie cukier i sok z cytryny, delikatnie obracaj śliwki drewnianą łyżką po kilka razy z każdej strony by owoce się nie przypaliły, na koniec dodaj cynamon i jeszcze kilka razy przewróć delikatnie śliwki na patelni .
Karmelizowane śliwki to świetny dodatek do lodów, naleśników lub jako samodzielny deser .