Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kalafiorowe leczo z patelni"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1899
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1899
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Kalafior oczyść, podziel na różyczki. Wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj do miękkości, odcedź. Obraną cebulę i oczyszczoną paprykę posiekaj. Pomidory pokrój w kosteczkę.
Na patelni rozgrzej olej, przesmaż cebulę. Dodaj paprykę, pomidory, a na koniec kalafiora. Smaż kilka minut. Wlej rozkłócone jajka. Smaż, aż się zetną. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i od razu podawaj na stół.
czas ok. 30 min; porcja – 240 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety