Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser jogurtowiec z truskawkami. Zapraszam na film.
FORMA OKRĄGŁA Z KOMINKIEM O POJEMNOŚCI 2 LITRÓW
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 16
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 77
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 398
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 16
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 77
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 398
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Składniki
Rozpuścić galaretkę truskawkową w 400 ml gorącej wody , odstawić do ostudzenia.Formę lekko przetrzeć olejem, następnie mniejsza część galaretki wlać do formy, wstawic do lodówki na 15 minut. Po tym czasie pokroić truskawki i wyłozyć do formy tak jak na fotce. Wlać pozostałą galaretkę i wstawić do lodowki do zastygnięcia na 30 minut.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 200 ml gorącej wodzie, dolać 200 ml zoimnej wody. Jogurt wlać do dużej miski , przesiać cukier puder, wlać zimna galaretkę cytrynową , zamieszać mikserem.
Na zastygmiętą galaretkę z owocami wlać naszą masę jogurtową. Przykryć formę folią spożywczą i wstawić do lodówki. Przykrywamy po to , aby nasz deser nie przeszedł zapachami z lodowki.Deser wstawiamy na minimum 6 godzin.Latem taki deser najlepiej zrobić wieczorem i wstawić na całą noc do lodowki.
Po wyciągnięciu deseru z lodowki nalezy wziąść duża miskę wlać gorącą wodę i formę z deserem zanużyć na 6 sekund w gorącej wodzie. Następnie przyłożyć talerz i deser sam nam się osunie na talerz. Udekorować świeżymi truskawkami. Zapraszam do obejrzenia filmu ,krok po kroku. Zapraszam do mojej książki kulinarnej na Smakerze.
SMACZNEGO!