Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka zapiekane w awokado z jogurtem i harissą"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Składniki
<strong>Przepis Dominiki Wójciak</strong>
Stopień trudności: dla początkujących.
Liczba porcji: 4.
Czas przygotowania: 10 minut + 20 minut pieczenia
Najpierw przygotuj sos, mieszając wszystkie jego .
Awokado przekrój wzdłuż, usuń pestki i pogłęb nieco łyżeczką otwory po pestkach, tak by zmieściło się w nich żółtko jaja i nieco białka. Połówki awokado umieść w naczyniu do zapiekania i oprósz je solą oraz pieprzem.
Jajka wbij pojedynczo do miseczki. Delikatnie przełóż łyżką żółtka do środka każdej z połówek awokado i uzupełnij je białkiem.
Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C, aż białko się zetnie, ale żółtko wciąż będzie płynne.
Podawaj od razu z sosem jogurtowym, świeżymi pomidorkami i tostowym chlebem.Źródło: Pani