Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane pomidory"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 106
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1865
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 106
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1865
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Migdały zalej gorącą wodą. Odstaw na ok.15 minut. Potem odcedź je, zdejmij skórkę, osusz. Obrane migdały drobniutko posiekaj (ew. zmiel w specjalnym młynku do orzechów). Zioła opłucz, odłóż trochę do dekoracji.
Pozostałe zioła posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę wprost do masła, utrzyj na puszystą, gładką, masę. Domieszaj posiekane zioła, migdały i ser. Farsz przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Pomidory umyj, przetnij na pół, wydrąż. Połówki pomidorów napełnij farszem. Zapiekaj ok.15 minut w temp. 180 st. Udekoruj resztą ziół.
Jedna porcja zawiera:320 kcal
Ile pracy to wymaga:YYŹródło: Tina