Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana kapusta"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 435
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 435
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Składniki
Kapustę oczyść, włóż do garnka z posolonym wrzątkiem. Gotuj 7–10 minut. Wyjmij, przestudź, wytnij głąb, a następnie środkowe liście, poszatkuj je. Kajzerkę namocz.
Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj. Boczek pokrój w kostkę, wysmaż na chrupko. Zdejmij z patelni. Dolej olej, zeszklij na nim cebulę i czosnek.
Mięso mielone wymieszaj z odciśniętą bułeczką, podsmażonym boczkiem oraz cebulą, czosnkiem i jajkiem. Przypraw solą, pieprzem, oregano, tymiankiem oraz słodką i ostrą papryką. Posyp kminkiem.
Kapustę napełnij farszem, zawiń w gazę i ustaw w garnku. Podlej bulionem. Gotuj pod przykryciem około 45 minut.Źródło: Naj