Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki dyniowe czyli jesienna klasyka! Polane słodkim sosem z serka i masła, udekorowane idealnie na Halloween.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 473
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1561
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 473
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1561
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Składniki
Jajka w temperaturze pokojowej ubijamy z cukrem. Do masy dodajemy olej i dalej ubijamy. Następnie dodajemy puree z dyni, sól, mąki i proszek do pieczenia. Mieszamy. Masę wykładamy do blaszki na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami, mniej więcej do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Studzimy.
Polewa. Serek kanapkowy ucieramy z masłem i cukrem pudrem. Polewamy ostudzone muffinki, na każdej układamy dekoracje.