Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowy chrzan"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5217
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 51
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 223
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5217
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 51
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 223
Składniki
ok. 30 min • Porcja 125 kcal • Koszt ok. 12 zł • Przepis na słoik 900 ml.
Chrzan obieram, myję i ścieram na tarce o najdrobniejszych oczkach. Jajka ubijam. Stawiam na małym ogniu. Dodaję ocet, śmietanę, cukier i sól.
Masę ubijam trzepaczką do zagotowania. Dodaję chrzan, zagotowuję. Podczas gotowania przez cały czas mieszam.
Zawsze go robię na Wielkanoc. Do wędliny jest najlepszy! Magdalena Dopart z MaćkówkiŹródło: Kobieta i życie