Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowe czekoladki"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 472
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1557
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 341
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 472
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1557
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 341
Składniki
Gorzką czekoladę połam na drobne kawałeczki, umieść w misce. Miskę ustaw w większym naczyniu z gorącą wodą. Mieszając, rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (kuwerturę przygotuj według przepisu na opakowaniu).
Kremówkę wlej do rondelka, doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia. Dodaj masło. Mieszaj, aż się rozpuści. Odstaw do przestudzenia, a następnie wlewaj porcjami do rozpuszczonej czekolady. Wymieszaj.
Masę przełóż do worka cukierniczego. Przygotuj malutkie papilotki. Napełnij je masą czekoladową. Na każdej porcji ułóż jedną czereśnię lub wiśnię maraschino, lekko wciśnij. Foremki ustaw na tacce. Wstaw do lodówki na noc, aby czekoladki zastygły.
Czas 40 min; porcja – 140 kcal, cena 70 gr.Źródło: Świat kobiety