Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleko kokosowe z nasionami chia to znakomity pomysł na zdrowy deser lub pełnowartościowe śniadanie. Nasza wersja jest w pełni wegańska, ale śmiało możecie zmieszać mleczko kokosowe wraz z mlekiem krowim, w tej wersji również pudding wyjdzie smaczny. Dlaczego warto sięgać po nasiona chia? Nasiona chia zawierają dużo błonnika pokarmowego. Są bogate w kwasy tuszowe omega-3 i omega-6, które zbawiennie wpływają na nasz organizm. Dodatkowo są źródłem białka, dlatego powinny po nie często sięgać osoby na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej. Z czym podawać deser z mleka kokosowego? Najlepszym dodatkiem będą świeże owoce. Oprócz słodkiego mango znakomicie sprawdzą się truskawki, borówki amerykańskie czy maliny.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 14
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 14
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
W większej misce wymieszaj ze sobą mleko kokosowe wraz z wodą. Wsyp nasiona chia i dodaj syrop klonowy.
Wszystkie składniki energicznie wymieszaj ze sobą, najlepiej za pomocą kuchennej rózgi. Następnie przelej do pojemników, w których będziesz chciał zaserwować deser z mleka kokosowego.
Włóż do lodówki na co najmniej na 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Mango umyj, osusz i obierz ze skórki. Pamiętaj, że owoc ma pestkę, dlatego ostrożnie odkrawaj miąższ. Następnie pokrój go w kostkę.
Tuż przed podaniem, na wierzch puddingu wyłóż pokrojone mango.