Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z bananem i galaretkami o trzech kolorach oraz masą śmietanową.Deser jest bardzo prosty w przygotowaniu, porcja dla 5 osób. Pucharek o pojemności 400ml.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 37
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2723
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 142
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 115
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 37
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2723
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 142
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 115
Składniki
Galaretkę agrestową i truskawkową rozpuszczamy we wrzątku.Odstawiamy do ostudzenia.
Banana kroimy w plasterki i wkładamy do pucharków,następnie zalewamy ostudzoną agrestową galaretką,wkładamy do lodówki do stężenia.
Następnie wylewamy truskawkową galaretkę i ponownie wkładamy do lodówki,aby galaretka stężała.
Przezroczystą galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do stężenia,gdy galaretka będzie już lekko tężejąca,zimną śmietanę miksujemy z cukrem pudrem przez 1 minutę,następnie dodajemy galaretkę przezroczystą i miksujemy do połączenia składników. Na truskawkową galaretkę wylewamy masę śmietanową,wyrównujemy i odstawiamy do lodówki.
Niebieską galaretkę rozpuszczamy we wrzątku,odstawiamy do stężenia,następnie wylewamy na masę śmietanową.Deser wkładamy na 2 godziny do lodówki.Zyczę smacznego.