Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Włóż maliny do garnka. Wlej wodę i zagotuj. Podgrzewaj na małym ogniu jeszcze przez około 15 minut, aż maliny się rozgotują. Gorące przetrzyj przez sito, aby usunąć pestki. Przelej uzyskany przecier malinowy z powrotem do garnka, dodaj cukier i podgrzej. Rozmieszaj skrobię kukurydzianą z 2 łyżkami wody i wlej do gotującej się masy. Gotuj na małym ogniu jeszcze 2 minuty. Zestaw i przykryj folią, aby nie utworzył się kożuch.
Wlej do garnka 500ml mleka i zagotuj. Rozmieszaj proszek budyniowy z cukrem i pozostałym mlekiem. Wlej do gotującej się masy. Gotuj do zgęstnienia.
Przygotuj 4 pucharki lub szklaneczki do deserów. Rozlej połowę kisielu do pucharków. Na to rozłóż połowę budyniu. Powtórz obie warstwy jeszcze raz . Udekoruj świeżymi malinami.