Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 22
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21468
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 22
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21468
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Składniki
Wymieszać żelatynę z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstawić na kilkanaście minut.
Następnie, mieszając, ogrzewać na małym ogniu. Kiedy zawrze, odstawić do wystygnięcia.
Oddzielić białka od żółtek. Umyte banany obrać ze skórki, odkroić końce. Dwa banany pokroić na drobne kawałki i zmiksować je z żółtkami i połową przygotowanej porcji cukru.
Z białek ubić pianę. Gdy będzie już sztywna, wciąż ubijając, dodawać stopniowo pozostałą część cukru.
Nie przerywając ubijania, połączyć pianę ze zmiksowanymi składnikami i żelatyną.
Całość ubijać kilka minut. Gotowy krem wyłożyć do salaterek i udekorować plasterkami banana.