Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko i owocowo. Ten deser kusi zamachem i soczystym smakiem świeżych gruszek. Niesamowite doznania gwarantowane!:)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 403
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 403
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Jedną gruszkę zostawić do dekoracji, resztę obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. 1 l wody zagotować z cukrem, wrzucić gruszki i gotować na małym ogniu ok. 10-15 min.
Ugotowane gruszki ostudzić, pokroić w kostkę. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem wymieszanym ze śmietan-fiksem, na koniec dodać tartą czekoladę.
Do pucharków nakładać śmietanę na przemian z gruszkami. Dekorować pozostawioną gruszką.