Cynamonowe palmiery

Cynamonowe palmiery
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: basiliana
Błyskawiczne w wykonaniu, chrupiące ciasteczka, przy pieczeniu których kuchnia pięknie pachnie cynamonem. To deser idealny na jesienne i zimowe wieczory.

Składniki

  • Ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • Cukier - 5 łyżek
  • Cynamon - 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Cynamon wymieszać z cukrem w miseczce. Ciasto francuskie rozłożyć, posypać na całej szerokości częścią mieszanki cynamonowej i lekko przyklepać.

  2. Złożyć krótsze brzegi ciasta tak, by spotkały się w środku i lekko docisnąć.

  3. Wierzch ciasta posypać mieszanką.

  4. Następnie złożyć ciasto w podobny sposób jak poprzednio, tj. tak, by brzegi spotkały się w środku. Tym razem posypać tylko jedną połowę ciasta mieszanką.

  5. Złożyć ciasto na pół wzdłuż dłuższego brzegu.

  6. Pokroić powstały rulon na plastry szerokości ok. 1 cm i ułożyć je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  7. Piec palmiery w temperaturze 180 st. C przez ok. 15-20 minut, przewracając je na drugą stronę mniej więcej w połowie pieczenia.

Komentarze do przepisu (19)

fafiatko 02 listopada 2018
Ale aromatyczne! kiedys kupowalam ale masz racje lepiej zrobic samemu.
kucharka-amatorka 02 listopada 2018
Pięknie wyglądają i pewnie też są bardzo smaczne.
SlodkoSlodka83 03 listopada 2018
Super wyglądają,smaczne :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • Cukier - 5 łyżek
  • Cynamon - 1 łyżka
Składniki