Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepłe lody, bez żadnych sztucznych dodatków. My je uwielbiamy, dlatego zachęcam do wypróbowania przepisu.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Składniki
Z wody, cukru i octu ugotować syrop (gęstniejący syrop ma zostawiać za sobą niteczkę). Sparzyć jaja wrzątkiem. Ubić pianę z białek. Do dobrze ubitych białek lać cieniutkim strumieniem ciepły syrop, energicznie mieszając. Pianę z syropem ubijać na parze, aż do zgęstnienia kremu. Następnie miskę z masą, przełożyć do naczynia z zimną wodą i ubijać do wystudzenia masy. Doprawić do smaku np. sokiem z cytryny, kwaskiem cytrynowym lub kakao. Uformować ulubiony kształt lodów. Posypać wiórkami czekoladowymi.