Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na rodzinne spotkanie. Biszkopt, ser i brzoskwinie w galaretce.
Polecam.
Odsłon: 1033
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 803
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 105
Polecam.
Odsłon: 1033
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 803
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 105
Składniki
Jajka rozbełtać ze śmietaną. Można to zrobić ręcznie lub mikserem. Wlać do gotującego się mleka. Delikatnie pomieszać. Gotować na wolnym ogniu aż wytrąci się serek. Zdjąć garnek z gazu. Odczekać ok 10 min i zawiesinę wylać na sito wyłożone gazą. Delikatnie ścisnąć gazę, zawinąć. Przyłożyć talerzykiem i pozostawić do rana. Jajka utrzeć na puch z cukrem. Dodawać stopniowo olej. Miksować. Dodać mąkę pomieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia. Masę przełożyć do foremki 20x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 min. Upieczone ciasto wystudzić. Serek utrzeć z miękkim masłem i cukrem pudrem. Dodać śmietanę i sok z cytryny. Miksować. Masa musi być gładka. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Dwie galaretki na 700 ml wody. Biszkopt umieścić ponownie w foremce. Nasączyć brzoskwiniowym syropem z puszki. Na biszkopt rozłożyć ok połowę masy serowej. Porobić kleksy. Do pozostałej masy serowej dodać kakao i wymieszać. Rozłoży na biszkopcie. W puste miejsca między kleksami. Wyrównać. Na wierzchu rozłożyć pokrojone brzoskwinie. Schłodzić. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc. Gotowe.
Polecam