Ciasto jogurtowe

Ciasto jogurtowe
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wiola1100
czekolada ,borówki, jabłka

Składniki

  • proszek do pieczenia, 3 łyżeczki
  • jajka, 6 sztuk
  • mąka, 5 szklanek
  • cukier, 2,5 szklanki
  • cukier waniliowy, torebka
  • jogurt naturalny, 2 szklanki
  • olej, szklanka
  • proszek do pioeczenia, 3 łyżeczki
  • jabłka, 3-4 sztuki
  • jagody, 1,5 szklanki
  • czekolada gorzka, tabliczka

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrami na puch,dodać jogurt i wymieszać mikserem,następnie dodawać porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem cały czas ucierając pod koniec dodać olej i wszystko razem dokładnie wymieszać;ciasto wymieszać z pokrojonymi w kostkę jabłkami i wylać na dużą blachę,na wierzchu posypać drobno pokrojoną czekoladą a na to jagody wszystko delikatnie widelcem odrobinę zatopić w cieście.Piec w 180 stopniach ok 70 minut pod koniec pieczenia przykryć ciasto z góry folią do pieczenia aby się nie przypaliła góra,ostudzone ciasto polać polewą czekoladową .Życzę smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

emerytka 28 września 2010
Czy jagody można zastąpić innymi owocami ?
wiola1100 28 września 2010
oczywiście że można to zależy od pani wyobrażni i od tego co w danym momencie akurat jest w domu
wioleta333 28 września 2010
mniammmmm ....
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • proszek do pieczenia, 3 łyżeczki
  • jajka, 6 sztuk
  • mąka, 5 szklanek
  • cukier, 2,5 szklanki
  • cukier waniliowy, torebka
  • jogurt naturalny, 2 szklanki
  • olej, szklanka
  • proszek do pioeczenia, 3 łyżeczki
  • jabłka, 3-4 sztuki
  • jagody, 1,5 szklanki
  • czekolada gorzka, tabliczka
Składniki