Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiące placuszki z cukinii"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5374
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5374
Składniki
Mąkę zmiksować z mlekiem, jajkiem i szczyptą soli. Cukinie umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć. Marchew umyć, obrać i też zetrzeć. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać.
Warzywa dodać do ciasta, dosypać pestki, wymieszać z wiórkami żółtego sera i przyprawami. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dosypać mąki, jeśli za gęste – dolać wody lub mleka.
Smażyć na złoto nieduże placuszki na dobrze rozgrzanym oleju. Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Placuszki podawaj z keczupem, sosem tysiąca wysp albo śmietaną. Są też tacy, którzy uwielbiają je z musem jabłkowym.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium