Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę chałwę znalazłam na którymś z blogów bardzo mi posmakowała więc udostępniam Wam :) I jeszcze ten słonecznik bardzo zdrowy :).
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 404
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 404
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Słonecznik uprażyć na suchej patelni,uważać żeby się nie przypalił.Następnie ostudzić. Ostudzony słonecznik blendujemy na "masło",może to trochę potrwać w zależności jaki mamy sprzęt.Ja użyłam zwykłego ręcznego blendera,tylko pamiętajcie że naczynie musi być przykryte bo słonecznik bardzo pryska na początku :). Potem dodajemy syrop klonowy i karob(zamiennie można użyć kakao) i miksujemy dalej. Masę formujemy w wałek i kroimy tak jak kopytka ;) Smacznego!!!