Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cebula faszerowana ryżem jaśminowym"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Obierz cebule, utnij wierzch, ostrożnie wyjmij środek łyżką. Włóż cebule do osolonego wrzątku, gotuj około 8 minut, wyjmij, osusz.
Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij posiekane dymki, dodaj kukurydzę, wypłukaną fasolę i pomidory. Duś, aż odparuje nadmiar wody. Dodaj posiekany szczypior i ryż, przypraw płatkami chilli, solą i pieprzem. Smaż 5 minut.
Cebule delikatnie, by się nie rozerwały, nadziewaj farszem. Układaj je w naczyniu do pieczenia. Wlej do niego pół szklanki wody i piecz 20 minut w temp. 200°C. Przed podaniem posyp szczypiorkiem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień