Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brukselka smażona na złoto"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 82
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1668
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 82
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1668
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Składniki
Brukselki obierz z brzydkich liści, umyj pod bieżącą wodą. Większe przekrój na pół, małe pozostaw w całości. Warzywa osusz papierem kuchennym, po czym wrzuć partiami na mocno rozgrzaną oliwę i przyrumień.
Gotową brukselkę odłóż na talerz, a wrzuć pokrojony w kostkę wędzony boczek oraz posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Zalej śmietanką rozrobioną z wodą.
Po chwili ponownie dołóż na patelnię brukselkę i wymieszaj całość z solą himalajską, świeżo mielonym pieprzem i szczyptą chili. Gotowe danie podawaj z bagietką i winem.
Czas: 40 min. 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV