Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brokuły w sosie serowym"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 166
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 429
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19584
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 166
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 429
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19584
Składniki
Brokuły umyj, podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie (najlepiej od 5 do 7 minut – wtedy pozostaną chrupiące i nie rozgotują się).
W rondelku rozpuść masło, dodaj śmietanę oraz pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Mieszaj, uważając, by się nie przypaliły i nie przywarły do dna.
Ziarna pieprzu włóż do moździerza i delikatnie je rozdrobnij (nie rozcieraj na pył).
Dosyp przyprawę do przygotowanego sosu, po czym przelej go do półmiska. Zanurz w nim ugotowane brokuły i schłodź przed podaniem.
<strong>Przepis nadesłała: Maria Łysakowska</strong>Źródło: Kurier TV