Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkoptowa fantazja"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Składniki
Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, wystudź, wstaw do lodówki. Jajka wbij do miski, dodaj cukier, miksuj 2 minuty, odstaw na 10 minut. Ponownie zmiksuj, dodaj przesiane mąki, wymieszaj łyżką. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę, piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Część brzoskwiń zmiksuj z syropem. Gruszki obierz, pokrój na plastry, wymieszaj z galaretką, wylej na wystudzony biszkopt. Wstaw do lodówki. Śmietanę ubij, pod koniec dodaj przesiany cukier puder. Wyłóż na galaretkę. Na wierzchu ułóż pokrojone brzoskwinie, zalej musem.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień