Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopciki z agrestem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Sposób przygotowania
Agrest opłucz. Galaretkę rozpuść w 1 szkl. wrzątku. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij. Mąki połącz z proszkiem. Pianę z białek i sypkie dodaj do żółtek. Wymieszaj łyżką.
Foremki posmaruj masłem. Napełnij ciastem. Piecz 20 min w 200 st. Spody wyjmij z foremek i odwróć.
Krem przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Posmaruj nim spody. Obłóż agrestem i posmaruj tężejącą galaretką. Schłodź, minimum 2 godz.Źródło: Tina