Batoniki musli

Batoniki musli
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ola_kraszi
W tych batonikach najlepsze jest to, że można je zabrać i podjadać wszędzie!

Składniki

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanej patelni zrumienić orzechy, pestki, sezam i płatki owsiane. W misce rozgnieść banany, dodać jajko, miód, sok jabłkowy i mieszać do uzyskania w miarę gładkiej konsystencji. Wszystkie suche i mokre składniki porządnie ze sobą wymieszać.

  2. Masę równomiernie przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 25 min aż wszystko ładnie zbrązowieje. Przed wystygnięciem kroimy na równe części (ok 12 szt.)

  3. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej pół gorzkiej czekolady i cienką warstwą smarujemy spód każdego batonika. Po zastygnięciu czekolady możemy zacząć delektować się tą niskokaloryczną desero-przekąską, życzę smacznego :)

Składniki
Składniki