Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszczyk czerwony z majerankiem"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 261
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 261
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Składniki
Suszone grzyby płuczę w letniej wodzie, zalewam je 3 szklankami wody. Odstawiam na noc. Następnego dnia gotuję je godzinę w tej samej wodzie z dodatkiem szczypty soli, listka laurowego, ziela angielskiego oraz ziarenek pieprzu.
Buraki obieram, kroję na kawałki, zalewam 2 litrami wody. Gotuję pod przykryciem ok. 90 minut. Potem studzę je przez kilka godzin w wywarze, w którym się gotowały. Zimne buraki grubo ścieram, ponownie wkładam do wywaru. Doprowadzam do wrzenia i gotuję ok. 5 minut. Wywar przecedzam przez sito.
Do wywaru z buraków dodaję wywar grzybowy wraz z grzybami. Barszczyk przyprawiam do smaku sokiem z cytryny, octem, solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotuję jeszcze 5 minut.
<strong>Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Naj