Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka z orzechami, rabarbarem i lukrem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiej, wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym, solą. Jajka utrzyj z masłem lub olejem. Dodaj je do mąki. Wymieszaj. Dodaj zmielone orzechy włoskie, aromat. Formę posmaruj tłuszczem, wlej do niej ciasto.
Rabarbar umyj, obierz, pokrój. Ułóż na cieście, posyp cukrem. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Z cukru pudru i gorącej wody zrób lukier. Polej nim ciasto. Podawaj z jogurtem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień