Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotna, bardzo smaczna. Każdy sobie poradzi z jej zrobieniem.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z trzema łyżkami cukru. Masa powinna być szklista. Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy serek ricotta, sok z cytryny, otartą skórkę. W dalszym ciągu ucieramy. Dodajemy wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec łączymy wszystko z pianą z białek . Pieczemy 45 min - 180 stopni. Studzimy ciasto i polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Osypujemy otartą skórkq z cytryny. Gotowe