Babka majonezowa nie tylko na Wielkanoc!

Przepis dnia 2014-04-11
Babka majonezowa nie tylko na Wielkanoc!
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Szybka i łatwa babka. Taką babkę szybko się robi i jeszcze szybciej je!!!!

Składniki

Przygotowanie

  1. Jajka i cukier miksować razem na krem (kogel-mogel) przez ok. 2 minuty Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko miksować. Do masy wyłożyć majonez i lekko wymieszać łyżką, dodać olejek smietankowy. Wyłozyć do formy babkowej posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec ok 50 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Posypać cukrem pudrem. Można polac polewą lub polukrować. Smacznego!!! P.S. Można również do części ciasta dodać kakao naturalne. Wyjdzie wówczas jak ta na zdjęciu:)

Komentarze do przepisu (8)

Barbarelka36 22 marca 2009
Jesli babka nie jest złotobrązowa radzę przetrzymac ją w piekarniku do 50 minut!
pirogronianka 10 maja 2009
jest cudowna!! Wychodzi fantastyczna, robi sie ją niecałe 15 minut.. i znika w pół dnia. :)
Dzięki za... Czytaj całość »
jest cudowna!! Wychodzi fantastyczna, robi sie ją niecałe 15 minut.. i znika w pół dnia. :)
Dzięki za świetny przepis!!
karolciaa 28 lipca 2010
Jaki fajny, prościutki przepis...a jak apetycznie wygląda... Chętnie spróbuję :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki