Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka czekoladowo-waniliowa"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Składniki
Masło rozpuść i wystudź. Żółtka utrzyj z cukrem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej i dodawaj na przemian z wodą i masłem, mieszając. Masę podziel na dwie części, do jednej dodaj rozpuszczoną czekoladę. Białka ubij ze szczyptą soli. Połowę dodaj do masy ciemnej, drugą do masy jasnej i wymieszaj.
Formę z kominem posmaruj masłem i obsyp mąką. Wlej do niej masę jasną, na nią wylej masę ciemną. Piecz godzinę w temp. 180°C. Masło podgrzej z czekoladą. Polej masą i posyp orzechami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień