Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z farszem jagodowym . Idealne dla chorych na celiakię"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 227
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 227
Składniki
Mąkę kukurydzianą wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia. Śmietanę połącz z aromatem śmietankowym, wodą gazowaną, masłem i jajkami. Dobrze utrzyj. Dodaj suche , wymieszaj na jednolite ciasto.
Foremki natłuść lub wyłóż papierowymi papilotkami. Włóż po łyżce ciasta, a następnie łyżeczkę dżemu jagodowego. Napełnij ciastem do 3/4 wysokości.
Babeczki wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 20 min (do suchego patyczka). Babeczki możesz podawać same lub posypane cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1 zł.</strong>
Powstały, bo nie miałam pod ręką mąki pszennej. Poza tym zawierają w sobie jagody, które jak wiadomo pomagają regulować dolegliwości żołądkowe. Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z LublinaŹródło: Chwila dla Ciebie