Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z budyniem czekoladowym"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20241
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2135
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20241
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2135
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Składniki
Mąkę wymieszaj z masłem. Wsyp sól, cukier puder i waniliowy. Dodaj skórkę pomarańczową, żółtka oraz 2 łyżki wody.
Ciasto zagnieć i uformuj kulę. Włóż do lodówki na około 30 minut.
Foremki nasmaruj masłem i wysyp mąką. Wylep je rozwałkowanym dość cienko ciastem i wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Gdy ostygną, napełnij je przygotowanym wcześniej budyniem i udekoruj borówkami.
<strong>Przepis nadesłała: Magdalena Bednarek</strong>Źródło: Kurier TV