Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zrazy wołowe z fasolką szparagową"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Składniki
Fasolkę umyj i ugotuj. 2/3 odłóż jako dodatek do dania.
Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle razem z pokrojoną w kostkę papryką. Dorzuć posiekaną fasolkę.
Mięso umyj, osusz, rozbij tłuczkiem. Natrzyj olejem, koncentratem i posyp solą.
Na każdym plastrze wołowiny rozłóż po porcji duszonych warzyw, po czym zwiń ciasno i zepnij wykałaczkami. Obtocz je w mące, przesmaż na oleju, a następnie zalej bulionem i duś do miękkości.
Pozostałe warzywa wymieszaj ze śmietaną. Podawaj do roladek razem z pozostałą fasolką szparagową i ew. makaronem papardelle.
Czas: 40 min. 1 porcja = 350 kcal.Źródło: Kurier TV