Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka z borowikami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1783
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2710
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1783
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2710
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
na 5 porcjI:
Grzyby namocz w zimnej wodzie i dokładnie oczyść. Odetnij brzydkie części i końcówki nóżek.
Żeberka umyj, osusz i podziel na porcje. Natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posyp mieloną papryką, majerankiem, solą i pieprzem.
Cebulę obierz i pokrój w kosteczkę.
Na patelni porządnie rozgrzej olej. Najpierw zeszklij cebulę, a następnie usmaż żeberka z obu stron na złoty kolor.
Podlej mięso wodą, dodaj grzyby i duś całość, dopóki żeberka nie będą wystarczająco miękkie.
Na koniec wyjmij mięso z sosu, dołóż do niego śmietanę i wymieszaj.
Ziemniaki obierz i ugotuj. Polej sosem z borowikami i posyp koperkiem. Podawaj z żeberkami.
maria koper z KoronowaŹródło: Super TV