Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 32
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 32
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, dorzucić do podsmażonych żeberek. Do miski skruszyć liście laurowe, dodać sól, pieprz, pokrojone ząbki czosnku, czerwoną paprykę majeranek, olej. Wszystko razem dokładnie wymieszać, następnie dorzucić żeberka, obtoczyć je w marynacie i odstawić na 30 minut. Do głębokiej patelni lub brytfanki wlać olej, rozgrzać go, następnie wrzucić zamarynowane żeberka. Obsmażyć z obydwu stron. Kiedy cebula się zeszkli, dodać 1,5 szklanki wody, ziele angielskie i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 40 minut. Po tym czasie żeberka wyciągnąć z sosu na bok. Rozpuścić mąkę w ok. pół szklanki wody. Powoli mieszając dolewać do sosu. Zagotować.