Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zawijasek serowo-szpinakowy"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 394
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19571
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 394
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19571
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać żółtka i mąkę. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu usmażyć na patelni cztery omlety.
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w listki czosnek, przyprawić, dodać szpinak, śmietanę, odparować, schłodzić.
Każdy z omletów posmarować twarogiem utartym z solą i masą szpinakową, zrolować. Roladę pokroić w grubsze plastry. Tak przygotowane zawijaski podawać na zimno albo na ciepło pod pierzynką z żółtego sera.
<strong>: ok. 35 minut</strong>
Szpinak nabierze wyjątkowego smaku, jeśli podczas duszenia dodasz do niego łyżeczkę, dwie sera pleśniowego typu Lazur.Źródło: Twoje Imperium