Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zawijane zrazy z kiełbasą i ogórkiem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 84
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 84
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Wołowinę oczyść, wykrój 4 plastry. Ułóż je na desce i rozbij przez folię spożywczą. Mięso posyp solą, pieprzem oraz łyżeczką sproszkowanej papryki.
Ogórek kiszony przekrój wzdłuż na ćwiartki. W ten sam sposób przygotuj kiełbasę (zwyczajną, toruńską lub inną). Na każdym płacie mięsa ułóż po ćwiartce ogórka i kiełbasy. Zwiń zrazy.
Zrazy obwiąż bawełnianą nicią, zepnij szpilkami do mięsa lub wykałaczkami, oprósz mąką. W brytfannie roz grzej 2 łyżki oleju. Włóż zrazy. Obsmaż je z każdej strony na złotobrązowy kolor.
Zrazy wyjmij. Na pozostałym w brytfannie tłuszczu podsmaż obraną i drobno pokrojoną cebulę oprószoną 1-2 łyżkami mąki. Wlej bulion wołowy i ponownie włóż mięso do brytfanny. Przykryj całość i duś w piekarniku rozgrzanym do temp. 170 stopni 30-40 minut.
Zrazy przełóż na talerz, polej powstałym sosem, posyp chrzanem, podawaj z ziemniakami.
Na patelni rozgrzej oliwę. Gołąbki obtaczaj w mące i wkładaj na rozgrzany tłuszcz. Smaż na złoty kolor z każdej strony. Przełóż do garnka. Wlej tyle wody, by gołąbki były zakryte. Duś około 30 minut. Podawaj z surówką.
Pyszne nadzienie
Do zrazów, oprócz kiszonych lub konserwowych ogórków, warto dodać posiekaną cebulę, paski wędzonego boczku lub słoniny, kawałki kiełbasy lub pokrojone na połówki parówki, a także żółty ser i paprykę.Źródło: Świat kobiety